Çanakkale Ruhu Altunizade Kültür Sitesinde Canlanıyor
18.03.2009

Çanakkale zaferi, Altunizade Kültür Sitesi Sergi salonunda düzenlenen sergide tekrar zihinlerde canlandı. Seyit Ahmet Sılay’ın şahsi koleksiyonundan parçaların gösterildiği sergide, Çanakkale savaşında kullanılan harp malzemeleri meraklılara sunuluyor. Sergi 18-22 Mart Tarihine kadar açık kalacak.

Seyit Ahmet Sılay’ın,1995 Yılında İlk kez gittiği Çanakkale Anafartalar ovasında bulduğu mermiyle başlayan Çanakkale merakı, şimdi bir koleksiyona dönüştü. Amacının, Gezici bir müze altında Çanakkale’ye gitme fırsatı olmayan Anadolu’daki çocuklarımıza bu müzeyi götürmek ve her gün bir okul önünde ücretsiz gezilebilecek bir müze oluşturmak olduğunu söyleyen Seyit Ahmet Sılay, bu amaçla okullarda çalışmalarını sürdürüyor.